دو عامل وراثت و محیط بر ویژگیهای روانی و جسمانی افراد تاثیرگذار است که هر دو عامل در سلامت فرد از اهمیت بسزایی برخودار است.
به گزارش روابط عمومی تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ابرکوه: دوره آموزش ارتقاء بهداشت روان در کارگاهها در محل فرمانداری شهرستان ابرکوه برگزار گردید.
موحدی کارشناس اداره بهزیستی شهرستان ابرکوه به عنوان مدرس دوره با اشاره به دو بعد جسمانی و روانی انسان گفت: دو عامل وراثت و محیط بر ویژگیهای روانی و جسمانی افراد تاثیرگذار است که هر دو عامل در سلامت فرد از اهمیت بسزایی برخودار است.
وی افزود: بهداشت روان در محیط کار یعنی پیشگیری از پیدایش مشکلات روانی در کارکنان و سالم سازی فضای روانی کار، به نحوی که هیچ یک از کارکنان به دلیل عوامل موجود در محل کار گرفتار آسیب روانی نشوند. لذا هرچه سطح بهداشت روانی محیط کار بالاتر باشد میزان بازدهی کار بیشتر خواهد بود که این خود یکی از عوامل مهم رضایت شغلی افراد و سازمانها است.
وی تبعیض و نقض حقوق دیگران، استرس های محیط کار، ترس از دست دادن شغل، نداشتن ارتقای شغلی و تمسخر از سوی همکاران را از عوامل تهدید کننده سلامت روان برشمرد و اظهار کرد: مدیران و کارکنان باید با آگاهی از میزان تحمل نسبت به سطح استرس پذیری خود و بکارگیری راهکارهای عملی برای افزایش قدرت تحمل و فشار پذیری فردی خود قدم برداشته و در راستای سالم سازی محیط و ارتقای بهداشت روانی سازمانی حرکت کنند.
موحدی خاطر نشان کرد عوامل متعددی علاوه بر مشخصههای فردیزیستی، ژنتیکی و بیولوژیکی و نیز شرایطی که فرد در آن بزرگ میشود، بر سلامت روان در محیطهای کاری تأثیرگذار است که از آن جمله میتوان به عوامل شغلی، گروهی، سازمانی، تعارضهای بین کار و زندگی، رضایت کلی از شغل، رضایت از محیط فرهنگی شغلی، رضایت از درآمد و رضایت از روابط با همکاران، رعایتنشدن عدالت، فراهمنبودن فرصتهای شکوفایی برای افراد و وجود تبعیضهای غیرمنطقی اشاره کرد.